Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Golden Retriever

2008.02.27

Golden retriever

2008. 02. 27.

Retriever, elhozó ebek. Az angolok tenyésztették ki őket, hogy a pointer vagy a szetterek által megállt vadat a lövés után megkeressék, és a gazdájukhoz vigyék. Csak a lövés elhangzása után küldik keresni. Kiváló orruk van, s így a legritkább esetben vallanak kudarcot. Rendkívül kitartóak, lehetetlen feladatot nem ismernek. Nemegyszer órákig úszkálnak a jeges vízben, hogy összeszedjék a vadász által lelőtt vadkacsákat. Természetüknél fogva engedelmesek és igen tanulékonyak. Társnak, barátnak is nagyszerűek.  Magyarországon sajnos szinte alig ismerik őket, egy-két Labrador retriever ha előfordul. Érdemes volna pedig meghonosítani ezeket a kiváló, a mai vadászati módokhoz ugyancsak alkalmas vadászkutyafajtákat. A Scotland Yard kábítószer-kutatásra is felhasználja őket.

Golden retriever. A golden retrievert vízi spániel, ír szetter, fekete retriever és véreb keresztezéséből tenyésztették ki. Vadászképességeit elsősorban vízi vadászatra használják, aki a lelőtt vadat kiszimatolja és a gazdájának "puhaszájjal" átadja. (Akár tojást is tud a szájában vinni, anélkül, hogy összetörné). Víztaszító aljszőrrel rendelkezik, ezért még a jeges vízben is szívesen úszik és nem utolsó sorban száradás után teljesen kitisztul.

Egy igazi retriever sohasem agresszív. Lehengerlő természetével mindenkit levesz a lábáról. Megdöbbentő a felfogóképessége, hamar és szívesen tanul. Lakásban és kertben egyaránt tartható, de elengedhetetlen számára a gazda közelsége. Elegáns, harmonikus megjelenésű, közepesen nagy kutya. A két legnagyobb büszkesége: a barátságos arckifejezése és a gyönyörű bundája, ami a világos krém (laikusoknak: fehér) színtől a sötét aranyig terjedhet.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Debrecen

(Judit, 2008.10.03 13:31)

Szeretnék egy golden retriever kiskutyát. Azt hallottam hogy nagyon jó terápiás kutyák. Nekem 2 tartós beteg kisfiam van akiknek nagyon sokat jelentene egy ilyen kutyus. Aki tud segítsen. E-mail címem anyanya78@freemail.hu Előre is köszönöm.

kuncsorba

(Kriszti, 2008.05.31 11:19)

szia!

esztibaba96@freemail.hu

(mátyássy eszter, 2008.05.19 17:36)

 

 

ProfilképArchívum

Naptár
<< Január / 2019 >>

Statisztika

Online: 1
Összes: 311851
Hónap: 4526
Nap: 147